Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Водата в Добрич отново става за пиене

Водата в Добрич отново става за пиене

Добрич и Варна са най-пострадалите области от дъждове през последното денонощие

 

Отстранен в проблемът, заради който от чешмите в Добрич течаха ръжда и утайки. Водата в града отново става за пиене. Екипи на ВиК дружеството са изключили само 4 сондажа на помпена станция Приморци. Съоръжението вече работи нормално и се предполага, че дори при падането на нови проливни дъждове замътване на водата няма да има.
Абонатите трябва да оставят за известно време чешмите пуснати, за да се излее калната вода от тръбите и отново да потече чиста и полезна вода. За това предупреждават от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД. Вчера в много квартали на Добрич хората са се оплаквали, че водата в домовете им не става за нищо и цапа фугите на баните им с оранжева каша. Още тази сутрин от фирмата са намерили запушената станция и са „отцепили” една част от нея.

Междувременно днес отново се разрази истинска буря в Добрич. Реки рукнаха по улици и булеварди, след проливния дъжд и прегърмяванията, които започнаха около 16 часа следобяд. В няколко села край Генерал Тошево е паднала градушка с големината на лешник. Има щети по насажденията в село Дъбовик. Силният вятър утихна заедно с края на дъжда, но същото лошо време очаква добричлии и през следващите два дни. Температурите навън все пак ще се задържат нормални за началото на юни. Максималните им стойности ще достигат до 28 градуса.
Във Варненско няколко семейства бедстват, а екипи на пожарната отводняват къщи. В Албена ситуацията се нормализира. Днес там е била изпомпана водата и от последните два пострадали хотела.
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие