Сряда, 21- ви Февруари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Вписаха в почетната книга на общината учителката на най-извесните певци на Добрич

Вписаха в почетната книга на общината учителката на най-извесните певци на Добрич


 

Известният вокален педагог с богата музикална култура и творчески потенциал доц. д-р Божана Байчева е вписана в почетната книга на Община Добрич. Доц. Байчева се удостоява с почетното отличие за дългогодишна активна и ползотворна художествено- творческа, педагогическа и научна дейност. Удостоверението за вписване в почетната книга ще бъде връчено тази вечер от кмета на Добрич Детелина Николова по време на  тържествения  концерт по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Божана Байчева е завършила Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив през 1978 г. Работила е като вокален педагог в добрички училища, Общински младежки център „Захари Стоянов“ и преподавател в колежа към Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. В момента доц. Байчева е директор на Педагогическия колеж към шуменския университет в Добрич. Защитила е докторантура на тема „Методика на музикалното образование“ и доцентура на тема „Педагогика на обучението по музика“. Нейните възпитаници са носители на повече от 300 награди от международни и национални конкурси и фестивали.

През 35 – те години творческа работа са обучени над 150 певци, като за много от тях пеенето се превръща в професия. Те са перфектни изпълнители, които разнасят славата на България и Добрич. Доц. Байчева е награждавана многократно за преподавателска, научна и художествено творческа дейност. Носител е на много награди от национални и международни конкурси.     

Вземи линк:

Коментирайте и Вие