Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Връщат спешния телефон 150 за по-бързото приемане на сигнали за помощ

Връщат спешния телефон 150 за по-бързото приемане на сигнали за помощ


 

Оказван е натиск за излизане на протест на медиците, които вчера подадоха над 100 оставки в подкрепа на шефа на Центъра за спешна медицинска помощ в София. Това заяви здравният министър Таня Андреева. Тя поясни, че е поканила недоволните лекари на разговори в понеделник. В същия ден директора на Центъра д-р Георги Гелев ще бъде сменен от временно заемащо длъжността лице. По думите на министъра до уволнението му се стига заради поредния случай на смърт на млада жена в центъра на София след закъсняла линейка. Андреева бе категорична, че управлението на дейностите на Центъра е било в ръцете на д-р Гелев и той не е изпълнил задълженията си да контролира ситуацията там.

Шефката на здравното ведомство разкри, че отново ще бъде върнат спешния телефон 150 за повикване на линейка от хора, изпаднали в беда. Тя поясни, че той няма да отмени сегашния 112, а ще работи като допълнителна гореща линия, за да се обработват сигналите на болни и пострадали по-бързо и линейките да не закъсняват.

Премиерът Пламен Орешарски коментира, че както във всеки сектор и в здравеопазването има проблеми като недостиг на средства, апаратура и кадри. Той подчерта, че се работи върху оздравителен план на системата, но това ще отнеме време.
 
 
Снимка: www.silnabulgaria.comВземи линк:

Коментирайте и Вие