Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Възпитават добрина и морални ценности у тийнейджърите в Добрич с лятно училище

Възпитават добрина и морални ценности у тийнейджърите в Добрич с лятно училище


 

За осма поредна година се организира лятно училище за тийнейджърите в Добрич. Във възпитателните и развлекателни занимания се включват подрастващи момичета и момчета по преценка на преподавателите или по тяхно собствено желание. Инициативата е проект на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич.

Докато се радват на лятната си ваканция учениците ще я правят и по-пълноценна като посещават Етнографския комплекс „Старият Добрич”, Центъра за защита на природата и животните, Пътна полиция КАТ, Първо РУП.

В края на юли лятното училище свършва с изложба на снимки от най-запомнящите се преживявания на групата. През август възпитателите ще организират индивидуална работа с децата. По време на обучението децата научават основните житейски принципи за достоен живот и усвояват най-правилния начин за себе си за изразяването на активна гражданска позиция. Според организаторите на програмите има голям ефект от това на тийнейджърите да им се вдъхват морални качества от възрастни и да се насърчават да постъпват като добри хора, умеещи да разграничават доброто от злото без да извършват вандалски прояви. Има напредък в поведението на младите хора в Добрич откакто съществува комисията за борба с противообществените прояви, отчитат членовете й. Според тях времето и вниманието, които се отделят на по-непокорните и буйни деца на проблемни семейства се отразяват позитивно на характерите им и с течение на обучението те променят възгледите си и стават по-толерантни.
Снимка: www.hospital.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие