Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
За половин година добричлии подали само 21 сигнала до общината

За половин година добричлии подали само 21 сигнала до общината


 

Неслучайно Добрич бе избран за четвъртият най-добър град за живеене за 2013 г. в една престижна класация. По всичко личи, че гражданите и гостите му си прекарват добре и нямат кой знае какви основания да недоволстват срещу проблеми, неуредици и власти. Това се доказва и от кутията за сигнали, която е позиционирана във фоайето на общината. Днес тя бе отворена пред зоркия поглед на местните медии за първи път след шест месеца, в които добричлии са имали възможността да се оплачат за някоя нередност от свое име или анонимно.

В кутията са намерени само 21 писма, от които 3 без посочени имена и адреси за кореспонденция. Повечето сигнали са основателни и касаят компетенциите на контролните органи в Добрич. В някои от тях се алармира за вандалски прояви и дупки по пътищата.
В един от тях се описват регистрационните номера на съмнителни автомобили, които предлагат таксиметрови услуги и нарушават закона, докато превозват пътници. В писмото се казва, че случаите вече са докладвани в службите на КАТ и ДАИ в Добрич.  

В други писма добричлии се жалват за некоректно отношение на търговци. Осъждат се поведението на продавачи и навиците им да шикалкавят. Подаден е сигнал и за незаконно строителство на гаражи в кварталите „Балик” и „Строител”. Не липсват и похвали. Два поздрава са адресирани до учтиви и компетентни служители от финансовия отдел и за цялата администрация на кметството. Традиционно се откриват и по няколко писма от едни и същи податели, изпълнени с предложения за развитието на града с нови атракции, като например построяването на Айфелова кула.
Общинска администрация се ангажира да отговори на всички сигнали през юли, когато вече ще е ясно по кои точно са предприети мерки.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие