Вторник, 20- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Закопчаха ексшефа на „Напоителни системи“

Закопчаха ексшефа на „Напоителни системи“


 

Служители на СДВР са арестували бившия шеф на „Напоителни системи“ Георги Нейчев Харизанов. Експредседателят на Съвета на директорите на дружеството има присъда за изнудване, която е влязла в сила на 15 април 2005 г. Това съобщи комисар Младен Младенов, заместник директор на столичната дирекция на вътрешните работи.

В досието на Харизанов са приписани две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. През 2001 г. срещу него е започнало досъдебно производство за кражба, но малко по-късно случаят се потулва заради недостатъчно събрани доказателства. За момента също не е привлечен като обвиняем. Прокуратурата го подозира в неправомерно присвояване на средства и смята, че има доказателства, които сочат вината му. Казусът се разследва.

Докато е управлявал фирмата, става грабеж на голяма сума пари от 2 каси. Престъплението се разиграва на 23 – 24 май 2001 г. Преди 3 години Софийска районна прокуратура повдига обвинение на Харизанов за заплаха за убийство и му налага мярка за неотклонение „подписка“.
 
Снимка: www.vestnikataka.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие