Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Започва лятното „зелено” училище в зоопарка в Добрич

Започва лятното „зелено” училище в зоопарка в Добрич

До края на годината там очакват нови животни

 

Центърът за защита на природата и животните вече работи на лятно часово време, а от днес там стартира „зелено” училище за децата на града. Заниманията ще бъдат изключително интересни и атрактивни за малките добричлии, които трябва да са завършили поне първи клас, за да приемат „учебния” материал по-лесно и да се справят с приятните си задължения. Те ще продължат и през юли. Онези, които са изявили желание и са се записали ще се придържат към изпълнението на богата програма, в която са включени както образователни, така и много развлекателни игри.

Лятната школа е удобство за родителите, защото запълва целия ден на децата с разнообразни занимания. За малчуганите пък явно е истинско удоволствие, защото капацитетът на групите вече е почти запълнен. От ръководството на зоопарка споделят, че има много желаещи, но засега възможностите на центъра не са толкова големи, че да поемат всички.

С изключение на понеделник, когато зоокътът е затворен за вътрешни дейности децата ще провеждат опити по биология и химия или ще прекарват време навън сред природата, за да опознават навиците на обитателите на парка. Те ще бъдат обучавани как пълноценно да помагат на служителите на центъра с пренасянето на храната за животните, например и други по-леки и забавни трудови упражнения. Ще се научат да захранват кафявата господарка на гората Берна със сладък медец, който тя просто обожава.
За да е радостта на децата пълна, специално за разхлаждането им през летните жеги вече работи басейн в зоопарка. Настойниците на Центъра за защита на природата и животните се хвалят, че до края на 2014 г. очакват нови обитатели, за които в момента общината се бори за преместването им в Добрич.

Само преди броени дни там завърши националния семинар на служители от зоопарковете в цялата страна, който се организира от Министерството на околната среда и водите и Сдружение за дива природа "Балкани". Той бе разделен на две части - от 8 до 10 май и от 28 до 30 май. Основната му цел бе да се обсъдят вариантите за подобряването на условията за отглеждане на различни животински видове в зоопарковете в България.
 
Снимка: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие