Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Започва производство по премахване на оградата в Кранево, изпълнена през 2013г.

Започва производство по премахване на оградата в Кранево, изпълнена през 2013г.


 

Във връзка с публикации в медиите за ограда на хотелски комплекс, разположен в имота на бившия Международен пионерски лагер в с. Кранево, от органите на ДНСК, съвместно със служители на Агенция по геодезия, картография и кадастър и община Балчик е извършена проверка на място и по документи в общината на 15.04.2015 г. 
При проверката е установено, че оградата на бившия Международен пионерски лагер е изпълнена през 2013 г., без издадено разрешение за строеж.
Тъй като оградата е строеж шеста категория по смисъла на ЗУТ, то за нея е задължително издаването на разрешение за строеж.
От общинската администрация е съставен Констативен акт, с който започва производство по премахване.
От служители на Агенция по геодезия, картография и кадастър е направено заснемане на местоположението на оградата, при което е установено, че е налице частично навлизане с 8 метра в единия край на оградата в плажната ивица, като след първите 100 м вече съвпада с имотната граница.  
По данни от Агенция по геодезия, картография и кадастър новата ограда напълно съвпада със старата, което налага извода, че навлизането е било факт и назад във времето.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие