Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Започва работата на българо-румънски екипи по безопасност на движението

Започва работата на българо-румънски екипи по безопасност на движението


 

В петък – 26 юни, започват работа смесените българо-румънски екипи, които ще се грижат за безопасността на движението в пограничните райони. Те ще патрулират в пограничните райони на Видин-Калафат, Русе-Гюргево, Добрич-Негру вода и Силистра-Кълъраш.За пореден път съвмесените екипи ще работят през активния летен сезон, когато започва интензивен трафик на румънски и български туристи. Съвместната контролна дейност е основана на взаимния позитивен опит и изградените традиционни отношения, както и на базата на подписаните на 28 юни 2010г. в Гюргево от двете страни „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на България и Румъния“.
Работата на екипите се осъществява по график, съобразен с дните с очаквана висока интензивност на движението. Ще се контролират предимно скоростните режими, неправилното изпреварване, употребата на алкохол, валидността на документите на водача и пътното превозно средство, техническото състояние на автомобилите, превозването на контрабандни цигари и стоки и на лица с нередовни документи за пребиваване.
Инициативата се осъществява за шести пореден път, присъствието на екипите има доказан превантивен ефект, същевременно командированите служители са изключително полезни за сънародниците си, потърсили помощ или съдействие от органите на реда.

http://www.ruseinfo.net/news_140341.html
Снимка: static.bnr.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие