Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Започват дейностите по възстановяване на естакадата на нос Шабла

Започват дейностите по възстановяване на естакадата на нос Шабла


 

На 6 април т.г. /понеделник/ от 11:00 часа ще бъде поставено началото на дейностите по Възстановяване на пристанищно съоръжение при нос Шабла – Морска естакада с островна площадка. Договорът е сключен на 07.11.2014 г. между   ДП „Пристанищна инфраструктура“ – възложител  на обекта и Строително-предприемачески холдинг ЕООД – изпълнител.

Основните дейности са:

- Предпроектни проучвания;

- Изработване на технически проект;

- Изпълнение. Проекта предвижда разрушаване на съществуващата естакада и на нейно място изграждане на нова като се запазят габаритите и нивелетата на съоръжението. Новото съоръжение ще се изгради от двойка тръбни пилоти през 12 м сдвоени с напречен ригел. Върху ригелите ще се монтират надлъжни стоманобетонни греди, след което ще се изпълни стоманобетонна настилка. Ще се монтират парапети и осветление. При островната площадка ще се изпълни една отбивачка за кораби.

Съоръжението е дълго 414 м и широко 6 м. Островната площадка е с размери 24/18 м. и ще бъде на 8,5 м над морското ниво.

Стойността на договора е 6 186 353 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение е 14 месеца, от които 10 месеца са за изпълнение на строителните работи.

Гости на събитието ще бъдат г-н Ивайло Московски – Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Д-р Маргарита Новоселска – Областен управител на област Добрич, общински съветници, кметове и км. наместници, граждани.
Снимка: bnt.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие