Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България” в Генерал Тошево

Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България” в Генерал Тошево


 

Приключиха строително-монтажните дейности по сградата, в която се помещава Общинска служба „Земеделие” в Генерал Тошево. В рамките на четири месеца бе извършено конструктивно усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на земеделците от региона. В това число – цялостна реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на нова ПВЦ дограма. Положени бяха нови подови настилки и врати. Измазани и боядисани са таваните и стените на отделните помещения. Цялостна подмяна претърпяха санитарните възли, ел. и В и К инсталациите в помещенията. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 180 870 лв с ДДС.
Очаква се в началото на новата 2016 година служителите на земеделската служба отново да се върнат в обновената общинска сграда.

Финансирането на ремонта се осъществи по Проект „Красива България”, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”, като за целта в началото на тази година бе подписано споразумение между Община Генерал Тошево и Министерството на труда и социалната политика. Заедно със строително-монтажните работи, договорът предвиждаше и провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация”, на регистрирани в Бюро по труда безработни лица.

Проект „Красива България” при Министерство на труда и социалната политика представлява инициатива за намаляване на безработицата и насърчаване на заетостта в страната. Той стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране надхвърлящи един милион лева. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие и др.
Снимка: toshevo.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие