Четв, 19- ти Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Безработни родители с бебе се преселиха в маза от 4 кв.м.

Безработни родители с бебе се преселиха в маза от 4 кв.м.


 

Донка, Милен и бебето им Милена живеят в маза от 4 кв.м. в Бургас. Родителите нямат работа и се издържат с пенсията по болест на Донка. Държавата й отпуска издръжка от 140 лева, след като от ТЕЛК определили диагнозата страхова невроза. Семейството тегли непоносима мизерия под земята на ул. „Александър Велики" 15.

Донка признава, че преди години имала апартамент, но го продала. От октомври се подвизават в тясната маза и се прехранват с подаяния от комшиите. Плащат наем от 100 лева на месец. Милен няма роднини. Израснал е в дом за сираци. Тримесечната им дъщеричка се появила на Бял свят в София. Донка се страхувала, че ако роди в Бургас социалните ще й вземат детето. Тя е майка и на други две деца. Дала момче за отглеждане при братовчедка си, а момиченцето настанила в приемно семейство.

Наскоро Милен започнал работа на строителен обект. Все още не е получавал заплата. Признават, че са свикнали да живеят в дупки. И преди им се е случвало да обитават мазета или изоставени къщи. Криминалното досие на Милен е препълнено с присъди за побои и съучастничество в убийство. Затова и работодателите не го искали на работа. Сега се кълне, че се е променил и обещава да стане отговорен баща.

Социалните в морския град вече са запознати със случая, но смятат за прекалено крайна мярка извеждането на детето от дома на родителите му. Всяка седмица малката Милена получава посещения от социални работници, за да се уверят, че живее в семейна среда и има кой да се грижи за нея. Служителите познават Донка от 2008 г., когато се отказала от децата си. Изоставяла ги още от родилното. Сега се надяват у нея да се е зародил майчинският инстинкт.
 
Снимка: fbexternal-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие