Петък, 23- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
БСП: Тефтерчето пръснал пари, колкото за 6 детски градини

БСП: Тефтерчето пръснал пари, колкото за 6 детски градини


 

Комисията за конфликт на интереси е попиляла повече от 3,5 милиона лева от бюджета само за 3 години. Не е ясно къде са отишли парите, но се равняват на построяването на 6 детски градини. Бившият председател на комисията Филип Златанов с прякор Тефтерчето е получил 9 пропуска за влизане в Народното събрание, издадени от Искра Фидосова. Това обяви депутатът от БСП Кирил Добрев, който заема временно шефската позиция на комисията и разследва делата на Златанов.

Добрев уточни, че Златанов е посещавал Фидосова в кабинета й най-малко 103 пъти и няма никакво съмнение, че тя стои зад инициалите И.Ф. По думите му стана ясно, че Златанов просто се е разхождал из кулоарите на парламента, защото не е ясно какво точно е вършил след чекирането си в сградата. Червеният народен представител подчерта, че зад инициалите Ц.Ц. стои Цветан Цветанов, но за буквите Б.Б. Все още не е ясно дали наистина принадлежат на бившия премиер Бойко Борисов.

Добрев намекна иронично, че Златанов и Фидосова са били в интимни отношения и това провокирало честите им срещи. Депутатът разкри, че за два месеца е намерил нарушения в 103 преписки от общо 183. Той добави, че 92 случая вече са предадени на съда, но ще е необходимо още време, за да бъде проверено всичко. Според него комисията не е имала право да се разправя с магистрати, но е правила и това. Добрев изтъкна, че всички доказателства срещу Златанов се събират в доклад, който предстои да бъде изпратен на главния прокурор Сотир Цацаров.
Снимка: m3.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие