Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Българин спечели голямо състезание на Масачузетския технологичен институт

Българин спечели голямо състезание на Масачузетския технологичен институт


 

21-годишният Кубрат Данаилов спечели състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт в Бостън. Българинът е третокурсник по математика в американския университет „Принстън“. През ноември показа знания в точната наука достойни за възхищение и разби стоте си конкуренти.

Данаилов получи помощ от свой колега, тъй като едно от условията на престижното състезание бе участниците да се разделят на отбори по двойки. Негови противници бяха най-добрите студенти на школи като Харвард, Принстън, Йейл, МIТ и Колумбийския университет. Младата надежда на България е Балкански шампион по математика за 2011 г. Спечелил е два бронзови медала от Международните олимпиади по математика през 2010 г. в Казахстан и през 2011 г. в Амстердам. Завършил е Американския колеж в София.

За да провери какви стратегии прилагат в рискови и динамични ситуации, изпитващата комисия изправи всички отбори пред шест реални ситуации от световния фондов пазар. Резултатите на всяка двойка се класираха според капацитета на победите и загубите им. Грешка, допусната от оценителите едва не размина българина от наградата.

Състезанието се провежда ежегодно и се спонсорира от най-големите банки и трейдърски къщи от финансовата индустрия на САЩ. Наградата за Данаилов и колегата му Анкет е правото да участват в Международното трейдърско състезание „Ротман”. То ще се проведе в университета на Торонто, Канада през февруари догодина.
Снимка: images.webcafe.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие