Четв, 19- ти Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Децата с увреждания стават грижа на общината през уикендите

Децата с увреждания стават грижа на общината през уикендите


 

Общината ще поеме грижата за децата с увреждания през почивните дни, за да облекчи натоварения график на родителите. Настойниците ще могат да разполагат с повече свободно време, благодарение на новата услуга, наречена „Уикенд група“. Проектът ще стартира през 2014 г. в Детски център за деца с увреждания.

Първоначално ще се приемат по 5 деца от 5 до 18-годишна възраст. Родителите ще могат да предявяват определени изисквания за обгрижването на децата. Ще се слуша мнението им, ако не одобряват специалистите, които работят с наследниците им.

Родителите ще поемат единствено разходите около храната. Самата инициатива ще се покрива от общинския бюджет. За да се възползват от уникалната услуга, която се организира в града ни за първи път родителите ще трябва да записват децата си няколко дни преди събота и неделя. Забавачката ще се грижи за малчуганите и тийнейджърите от 8 сутринта до 5 часа следобед.

Новата услуга е начинът градската управа да помогне на всички нуждаещи се семейства от подкрепа и финансово облекчаване.
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие