Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добрич става домакин на коледно състезание по математика

Добрич става домакин на коледно състезание по математика


 

Добрички ученици от първи до дванадесети клас ще премерят знания в коледно състезание по математика. Парични и материални награди вече са приготвени за най-добрите в точната наука. Надпреварата ще се състои в Добрич за първи път. 21-ото издание на националния конкурс ще протече на 15 декември в Частна профилна гимназия „Леонардо да Винчи“.

Бъдещите абитуриенти ще се изправят пред предизвикателството да решат вариант за матура, а школниците от 7-ми клас ще се мъчат над образец за изпита за национално външно оценяване.

Автори на проекта са Секция „Изток” към Съюза на математиците в България и Регионалният инспекторат на МОН. Учениците ще имат 2 часа на разположение, за да докажат, че са най-добрите в точната наука. Пред тях ще бъдат поставени по 9 задачи с 1 възможен отговор, както и една допълнителна задача с подробно решение. За верен ще се приема и по-различен отговор, който обаче отново сочи правилният краен резултат. За успешно решаване на първите три задачи ще се присъждат по 3 точки, за втората тройка ще се пишат по 5 точки, а за последните и решаващи три задачи ще се присъждат по 7 точки. Десетата задача получава цели 15 точки, а за частичното й решаване също се отпуска бонус към предходния резултат. Комисия преподаватели от училищата, които взимат участие в състезанието ще оценява работите.

Всички желаещи да се включват в надпреварата могат да се записват срещу такса от 5 лева през всеки работен ден до 11 декември в дирекцията на ЧПГ "Леонардо да Винчи", на ул. „Независимост” №14, етаж 3, офис 301 до 18 часа.
Снимка: globusnews.netВземи линк:

Коментирайте и Вие