Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлии опразват рибните магазини за Никулден

Добричлии опразват рибните магазини за Никулден


 

Добрич се подготвя за празнуването на Никулден. Пазарът е затрупан с разнообразие от прясна риба. Продавачите споделят, че най-много се търси рибата с люспи. Търговците признават, че клиентите са взискателни към начина, по който се съхранява рибата и, разбира се цената й. Дълго обикаляли около щандовете с изложените морски дарове и обмисляли какво количество да вземат, за да им излезе по-изгодно.

Според съдържателите на рибни магазини добричлии се съобразяват с финансовото съдържание на джобовете си и така избират с какво да нагостят семействата и гостите си за Никулден. До края на уикенда по рибните магазини ще текат проверки за качеството и произхода на стоката.

Шаран все още може да се намери срещу 6 лева за килограм. Толстолобът тази година върви по 3,50 лева, но също като шарана изчезва най-бързо. Предлага се и по-евтина риба като таранка за лев и 50 и бял амур за 6 лева.

Продавачите твърдят, че след шарана и толстолоба добричлии предпочитат да хапват най-много пъстърва. Един килограм от нея се търгува за 10,50 лева.
Снимка: www.investor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие