Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлии протестират в подкрепа на Румъния срещу шистовия газ

Добричлии протестират в подкрепа на Румъния срещу шистовия газ


 

„Заедно срещу фракинга“. Това е мотото, под което се обединяват гражданите на Добрич и Румъния. Днес десетки добричлии и представители на антишистовото движение в Румъния се надигат на протест заради полицейския тормоз над противниците на добива на шистов газ.

През последните седмици властите в северната ни комшийка оказват натиск върху противниците на фракинга. Chevron обяви, че скоро ще започне добив на шистов газ в Румъния, въпреки мирните протести на хиляди хора. Шествията преминават под засилена полицейска охрана, която потиска проявите на недоволство, а държавата си затваря очите за демонстрациите срещу нейните решения.

Днес по обед пред кафе Калисто на центъра, добричлии ще излязат на протест, за да подкрепят румънските граждани, които не искат да се добива газ на територията на страната им или в близост до нея. "Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване" е против погазването на човешкото право да се изразяват свободно мнението и волята на народа.

 
Снимка: novinite.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие