Четв, 19- ти Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Свят
Екзекутираха чичото на Ким Чен-ун за измяна

Екзекутираха чичото на Ким Чен-ун за измяна


 

Северна Корея екзекутира чичото на държавния лидер Ким Чен-ун. Джан Сон-тхек бе смятан за закрилник и учител на племенника си, а до скоро оглавяваше списъка с най-влиятелните политици в страната. Вчера 67-годишният Джан е получил присъдата си от военен съд.

Сон-тхек бе зам.-председател на Националния комитет за отбрана. Според магистратите в качеството си на такъв е осъществил държавна измяна. Веднага след прочитането на наказанието екзекуцията е била изпълнена.

Според севернокорейската информационна агенция КЦТА чичото на Ким Чен-ун е организирал група за "завземане на върховната власт в партията и държавата, сваляне на ръководството на партията, промяна на социалистическата система". Агенцията допълва, че предателят си е признал за извършените престъпления. Съдът отчете, че Джан Сон-тхек е нанесъл непоправими щети върху бъдещето на КНДР. Заедно с подчинените си е продавал национални ресурси на ниски цени.

Обвиненията срещу бившия лидер на Северна Корея заваляха още в неделя. Прокуратурата го нарочи, че е бил корумпиран и е прекалявал с дрогата и пиячката. Според държавното обвинение той е пръскал държавни пари из казина в чужбина.
Снимка: chronicle.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие