Пон, 25- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Гривни с чипове ще показват отсъствията на ученици от СОУ „Димитър Талев”

Гривни с чипове ще показват отсъствията на ученици от СОУ „Димитър Талев”


 

Гривни с вградени чипове ще следят за отсъствията на учениците от първи до четвърти клас в СОУ „Димитър Талев” в Добрич. За по-големите ученици са предвидени ключодържатели. Аксесоарите вече са раздадени и се използват от вчера. Те са част от нова система за сигурност, която се прокарва за пръв път в Добрич. Досега е била използвана само в столицата. Възпитаниците ще получават достъп до школото си само чрез гривните и ключодържателите си. В случай, че са ги забравили у дома или са ги изгубили това ще се вписва в електронен дневник.

Мярката се предприема, за да може по-лесно да се установява броя на отсъстващите деца по време на грипна епидемия, например или ако ученикът бяга от час. При подозрения, че детето е в опасност и не се намира на територията на учебното заведение неговите родители ще бъдат уведомявани веднага.
Системата за сигурност е коствала на бюджета на СОУ „Димитър Талев” сумата от 10 000 лева. Отделно в училището има и инсталирани камери за видеонаблюдение. Според ръководството на училището предприетите мерки ще гарантират на родителите, че децата им са поверени в добри ръце, а на самите ученици, че се намират в безопасност.
 
Снимка: www.washingtonpost.comВземи линк:

Коментирайте и Вие