Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Кисело мляко за Аксел Руди Пел в Каварна

Кисело мляко за Аксел Руди Пел в Каварна


 

С вегетариански деликатеси и сирена ще погъделичкат небцето си Avantasia преди да дадат тон за песен на Kavarna Rock на 3 юли. Аксел Руди Пел, който ще открие феста ден по-рано, държи менюто му да е подчинено на ястия от националната ни кухня и задължително да включва кисело мляко родно производство. Myrath пък държат на здравословни биоблюда, приготвени на пара. Основен двигател за забавлението на всички банди в афиша ще бъде бирата, но Soilwork и Therion предпочитат да опитат местни бели вина. Дни преди стадион „Калиакра” да се превърне в най-горещата метъл точка по родното Черноморие „Монитор” пуска интервю с китариста на Therion Кристофър Джонсън, предоставено с любезното съдействие на Васил Върбанов от „Тангра мега рок” и организаторите от Loud Concerts.
Кристофър Джонсън от Therion:
На такъв фестивал искам само бира и хитове
 
 
Кристофър, кога да очакваме нов албум от Therion?
- В момента работим по рокопера, довършвам последната част. Смятаме да я представим на живо, миналата седмица завършихме либретото, а сега предстои работата по кoстюмите, сценичното шоу... Проектът ще е много мащабен и естествено ще има и своя студиен вариант.
- Бихте ли заложил на симфоничен оркестър представяйки на живо този проект, или ще използвате 3технологии?
- Имаме много идеи. Навремето Вагнер е комбинирал музиката с театър и поезия, използвал е силните изкуства на своето време, и ние бихме направили същото. Разбира се, зависи от финансовата подкрепа, която ще получим. Но първо ще завършим операта, после ще се насладим на лятната си ваканция, и после ще мислим за финалните щрихи.
- Първият ви албум Of Darkness излиза преди 25 години. Мислили сте си тогава, че един ден ще пишете толкова мащабна рокопера и ще продуцирате с такъв размах?
- О, моля ви, тогава онзи албум излезе от малкия лейбъл Deff, продадохме около 5000 бройки, но целта бе да развиваме дет метъл сцената. Винаги обаче съм бил амбициозен и съм харесвал мащабността на проекти като Celtyc Frost и техния исторически легендарен албум Into the Pandemonium. Винаги съм имал този бомбастичен характер, бил съм целеустремен и наясно в каква посока искам да се развивам.
- Да се върнем към шоуто в Каварна. Какво да очакваме?
- Лято е, хората искат да пият и да се забавляват, слушайки любимите си стари парчета. Това искам и аз като фен – ако съм на такъв фестивал, мечтая само за студена бира и сетлист с най-големите хитове. Виж ако правим индивидуален концерт, подборът на песните ще е съвсем друг.
- От всичките 15 албума на Therion до момента има ли такъв, с който не се гордеете особено?
- Всеки албум би могъл да бъде подобрен, няма такова нещо като съвършен запис. Всеки албум е стъпка напред в историята на групата, дебютът ни бе завършен и смесен за шест дни. Очевидно е, че ако имахме ресурса за шест седмици на разположение, крайният резултат щеше да е по-добър.
 

http://www.monitor.bg/a/view/41031-%D0%9A%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB-%D0%A0%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D0%9F%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-%D0%9A%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие