Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Лазаров: Данъчните и МВР са крили измами за 40 млн. лв.

Лазаров: Данъчните и МВР са крили измами за 40 млн. лв.


 

МВР и НАП са разпъвали чадъра си над престъпна група, която изпрала близо 40 милиона лева. 10 милиона от сумата са точени от ДДС измами, а останалите 30 са от внасяне на сухо мляко от страни членки на Европейския съюз. Това заяви генералният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му става въпрос за две фирми от Пловдив, които са се занимавали с внос на сухо мляко и след това го пробутвали на различни мандри из страната.

Според цитираните данни от разследването има фактури само за 1/3 от сделките със сухото мляко. Всичко останало е отишло в нечий джоб. Лазаров разкри, че двете фирми са продавали на конкуренцията част от стоката си и след това са присвоявали дялове от чуждите фирми.

Полицията е арестувала петима заподозрени в извършването на измамите. За да се стигне до разкриването на измамите са били претърсени 23 адреса в София, Пловдив, Варна, Исперих и Монтана. Предполага се, че трима от тях са дърпали конците на цялата схема и са упражнявали контрол над действията на останалите замесени в плана. Лазаров сподели, че половината задържани се учудили, че им закопчават белезниците и през цялото време се оправдавали, че имат осигурен имунитет от НАП и МВР.
Снимка: dariknews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие