Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
„Майкрософт“ изобрети сутиен против стрес

„Майкрософт“ изобрети сутиен против стрес


 

Инженерите от „Майкрософт“ създадоха бельо от ново поколение, което ще пази дамите от стресови ситуации. Умен сутиен ще предупреждава представителките на нежния пол, че нивата на лош адреналин в кръвта са се повишили. Така жената ще разбира кога е станала жертва на стрес и ще знае, че веднага трябва да намери начин да се отърве от него.

Вместо подплънки, смарт сутиенът има имплантирани сензори, които улавят всяка промяна в дейността на сърцето или в състоянието на кожата. Изпраща сигнали до мобилен телефон и притежателката на сутиена получава смс.

Създателите на джаджата твърдят, че с нея всяка жена може да каже край на преяждането за оправяне на настроението. Когато дамата получи смс ще знае, че е стресирана и ще стои далеч от хладилника.

Сутиенът съдържа ЕКГ, електродермални сензори, жироскоп и акселерометър. С негова помощ лекарите могат дори да следят здравословното състояние на пациентките си, защото бельото прави една от най-точните кардиограми, на които е способна съвременната медицина. Сутиенът обаче трябва да се сваля по няколко пъти през денонощието, за да се презарежда. Изобретателите му предупреждават, че сензорите се изтощават на всеки 4 часа.
Снимка: www.tele-management.caВземи линк:

Коментирайте и Вие