Сряда, 21- ви Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Министър-председателят ще почива в “Лайтхаус Голф Ризорт" в Балчик

Министър-председателят ще почива в “Лайтхаус Голф Ризорт" в Балчик


 

Министър-председателят ще почива обаче и в “Лайтхаус Голф Ризорт" в Балчик, проектиран от прочутия играч на голф Иън Уснам.

Комплексът е с невероятен изглед към морето и към един от най-красивите пейзажи по Северното крайбрежие.

В програмата на премиерската ваканция е включен и празникът на Варна на Свето Успение Богородично. Тогава Бойко Борисов е обещал да дойде, както традиционно прави на този ден, за да се порадва на забележимите промени в морската столица през последните три години.

Слънчев тен в рая на властта ще събират още политици.

Доволна от пълните курорти с туристи ресорната министърка Николина Ангелкова излиза в заслужен отпуск и от днес ще почива със семейството си в най-елитната правителствена база край морето. По стъпките й е и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието Десислава Танева и на транспорта Ивайло Московски.

На сайта на МС не е отбелязано заседание след 20 юли, но не се изключва възможността да има изнесено такова сред бившите царски покои в Двореца.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също се очаква в Евксиноград, защото със сигурност няма да пропусне големия концерт на своя любимец Веселин Маринов. Той е на 5 август в Летния театър във Варна. Изявата ще отбелези 35 години от качването му на сцената. Заради това певецът е обещал и много изненади.

Замезва с шницели и лаврак

Кулинарната листа на главния готвач в Евксиноград Ивайло Господинов се сменя на две седмици, за да осигури комфорта на важните гости, сред които най-чаканият е премиера.

Затова лято на почит са специалитетите шницел по виенски и лаврак по гръцки. Вкусните порции струват по 11 и 21 лева.

Предлагат се и прекрасни гозби от тиквички, патладжан, с риби или пилешко месо. Цените им варират до 15-20 лева. Сред по-засуканите ястия са тигрови скариди със сусам, а винените елексири от дворцовата изба на стойност между 10-14 лв.

Сърф за 5 лева, тенис за 15 лева

Водните атракции за държавните мъже в правителствената резиденция са много. Сред тях са сърф по пет лева и водно колело по десетачка. Час игра на тенис корта пък е по 15 лева.

За съпругите и децата освен плаж са и невероятните разходки във величествения парк, ширнал се на 550 дка с уникални дървета, цветя и храсти. В него се открояват вековните кедри-калифорнийски и хималайски, за които познавачите твърдят, че имат излъчване на отрицателни йони, които въздействат положително на тонуса и дават енергия.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5674846
Снимка: www.mediapool.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие