Петък, 23- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
 Общинските съветници приеха декларация във връзка с лошото състояние на пътя Добрич - Сърнино

Общинските съветници приеха декларация във връзка с лошото състояние на пътя Добрич - Сърнино


 

Относно: въпрос с Ваш изх. № 654-06-54/15.01.2016 г. от Иван Станков, народен представител от ПГ ,,АБВ‘‘, относно включване на републикански път III-9701 ,,Добрич – Победа – Методиево – Сърнино’’ в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2016 г. за цялостна рехабилитация   УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СТАНКОВ,   В отговор на поставения въпрос Ви уведомявам за следното: За извършването на основен ремонт на тридесет и седем километровия третокласен път ,,Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено‘‘,  включващ изпълнение на земни работи, ремонт на настилката и пътните принадлежности, възстановяване на хоризонталната маркировка, вертикалната сигнализация и ограничителните системи, изготвената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) количествено-стойностна сметка показва, че ще са необходими около 11 млн. лв. - финансов ресурс, с който АПИ не разполага към момента. Следва да се има предвид, че ремонтите на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Добрич се включват в програмите на АПИ при спазване на приоритетите, свързани с класа на пътя и интензивността на движението, в рамките на наличния финансов ресурс. В тази връзка Ви информирам, че по линия на програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ ще бъдат осигурени средства за извършването на частични ремонтни дейности на най-компрометираните участъци от третокласния път.  

МИНИСТЪР:                ЛИЛЯНА ПАВЛОВА


Общинските съветници от Генерал Тошево приеха декларация във връзка с лошото състояние на пътя Добрич – Сърнино, който е част от републиканската пътна мрежа. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна кметът Валентин Димитров. Очакваме целево финансиране евентуално за някой участък от републиканската пътна мрежа, тъй като има нужда от рехабилитация. Има питания към министър Лиляна Павлова от народни представители от Добричка област дали участъкът Добрич - Сърнино ще бъде ремонтиран”, допълни кметът Валентин Димитров. Републиканската пътна мрежа в региона е с дължина около 284 километра, а общинската пътна мрежа - около 94 километра. „Общинската пътна мрежа е в много добро състояние”, каза още кметът. Той припомни, че в капиталовата програма на общината за тази година предвидени 310 000 лева за ремонт на четвъртокласна пътна мрежа и 185 000 лева за рехабилитация на улици. Заложени са средства също за поставяне на изкуствени неравности и повдигнати пътеки с цел безопасност на движението.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

http://www.focus-news.net:85/news/2016/02/26/2200762/valentin-dimitrov-kmet-na-general-toshevo-obshtinskite-savetnitsi-prieha-deklaratsiya-vav-vrazka-s-loshoto-sastoyanie-na-patya-dobrich-sarnino.html
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие