Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Осигуряват безплатен транспорт за гимназистите от област Добрич

Осигуряват безплатен транспорт за гимназистите от област Добрич


 

Възпитаниците на професионалната гимназия по транспорт в Добрич ще пътуват от домовете си до училище и обратно напълно безплатно. За учениците е осигурен транспорт по програма Развитие на Човешките ресурси, която ще продължи до края на следващата година. За изпълнението на проекта са осигурени 290 хиляди лева.

175 000 лева ще послужат за транспортирането на децата от населените места, в които живеят до гимназията и по обратния път. Това заяви директорът Снажана Жечева. Тя поясни, че услугата ще улесни 52% от всички школници, понеже са пръснати из 40 села около Добрич, Тервел, Балчик и Крушари. Жечева призна, че от училищните автобуси полза имат не само учениците, но и техните родители, които не могат да си позволят да заделят солидна сума от семейния си бюджет за пътни разходи на децата си.

Директорът изтъкна, че с автобусите ще се намали вероятността от отпадане на деца от системата на образованието. По думите на Жечева стана ясно, че е предвидено да се създадат програми за интегриране на учениците от малцинствата. Тя посочи, че през 2013 г. в гимназията има 186 деца, а 97 са от селата около Добрич. Според нея децата са по-мотивирани да кандидатстват за гимназията щом научат, че се осигурява транспорт.
Снимка: radiovidin.bnr.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие