Четв, 19- ти Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Правим Фестивал на цацата в Кранево

Правим Фестивал на цацата в Кранево


 

Първият по рода си Фестивал на цацата ще се проведе в края на месец май 2016 година в курортното село Кранево, научи Агенция Монитор. Предложението бе прието от Общинския съвет на Балчик, а идеята е на собственика на Международния детски лагер Георги Цурев. Фестивалът е насрочен за началото на сезона, за да се привличат български и чужди туристи. Предвижда се изграждането на няколко сцени за концерти, а изпълнителите ще са световно известни звезди, от рода на Майкъл Болтън. Всички заведения в Кранево пък ще предлагат в менюто си и цаца, на чието име е кръстен и фестивалът. За целта са заделени 20 000 лв. от бюджета на общината.

Рибарите от Дуранкулак до Кранево спретнаха празнични трапези на празника си - Никулден, като задължителното блюдо бе рибена чорба. „Въпреки че сезонът тази година беше много слаб, все сме заделили нещо и за празника ни. На софрата сложихме чернокоп, сафрид и барбуня. Празнуваме в намален състав, защото корабите ни са към Поморие и Мичурин, в очакване на рибата, която все още я няма. Имаме информация, че и в Турция няма риба. Твърди се, че рибата е все още в Румъния. Нещо се случи тази година с морето – някаква аномалия с времето или с теченията, не знаем точно какво е, но рибата я няма в България”, коментира Джемаледин Алиев, член на УС на рибарското сдружение „Черноморски изгрев”.

Ива Димитрова 
http://www.monitor.bg/a/view/2574-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%A4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0/
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие