Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Роми от Добрич подпалиха фейсбук вълна за гаври с национални светини

Роми от Добрич подпалиха фейсбук вълна за гаври с национални светини


 

Нова мода кипи в социалната мрежа фейсбук. След гаврата с портрети на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис, която спретнаха ученици от Добрич интернет полудя по манията да си прави майтапи с националните светини на България. Миналата година роми от гимназията по Автотранспорт пуснаха в онлайн пространството провокативна снимка, на която се вижда как оскверняват паметта на Апостола за свобода и великите владетели. Случаят се потули след няколко обещания за строги наказания, но поредна доза с непристойни фотоси припомни за октомври 2012 г., когато циганчетата разбуниха духовете на обществото.

Във фейсбук е създадена групата "Kiril Metodii i brat mu", която набира популярност и лайкове. Близо 2000 фена на страницата се забавляват със съдържанието й. Въпреки че администраторите получават купища нападки и обиди, съдържанието не се сваля от интернет. Само „войводите“ от ВМРО призовават страницата и снимките й да бъдат затрити.

"ВМРО осъжда строго поредната антибългарска проява на хора, които живеят в България, но се отнасят така, сякаш са национални предатели. Организацията призовава всеки родолюбец да докладва тези страници, докато извършителите не бъдат блокирани, а актът им – заличен от социалната мрежа", написаха националистите на страницата си в социалната мрежа.
Снимка: www.ndt1.comВземи линк:

Коментирайте и Вие