Пон, 26- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
“Ръка за помощ” с  приз за идеята им да развият услуги по системата Монтесори в град Добрич

“Ръка за помощ” с приз за идеята им да развият услуги по системата Монтесори в град Добрич


 

Сдружение “Алтруист” и Фондация “Заслушай се” спечелиха конкурса “Най-добър бизнес план на неправителствена организация”. Той се провежда за пети път в рамките на Програмата за социално предприемачество, реализирана от Българския център за нестопанско право. 60 неправителствени организации кандидатстваха по програмата, 25 преминаха през обучение за изготвяне на бизнес план, а 8-членно жури трябваше да избере победителите между 7 финалисти. Наградите представи за “Денят започва” Мая Димитрова.

“Заслушай се” – така изглеждат думите на езика на хората с увреден слух. Едва 20 човека са жестомимичните преводачи у нас.  Александър, Йоана и Янка са част от идеята да има онлайн платформа за автоматичен превод на хора, лишени от слух. Проектът им спечели първа награда.

“Няма да спираме, ние ще продължаваме да се борим и да трупаме опит, да осигуряваме услуги на глухите хора, за да може да няма дискриминация и да имаме равен достъп”, казват Александър и Славина.

Да подхождаш по човешки към всички хора – за това се борят във Фондация “Алтруист”. Четири години те помагат за реинтеграцията в обществото на хора, лишени от свобода. Идеята им за изграждането на цех за бетонни изделия във Варненския затвор им спечели другата първа награда и признанието на проект с “най-голям социален ефект”.

“Тази награда е много важна, важна е както цифрово, така и просто като признание, като това, че има и други хора, които мислят като нас, като това, че обществото се променя и че наистина трябва да се промени”, коментира Албена Кръстева – Фондация “Алтруист”.

Освен двете първи награди бе връчен и допълнителен приз на Фондация “Ръка за помощ” – заради идеята им да развият услуги за деца и възрастни по системата Монтесори в град Добрич.

Всяко начало е трудно – за това е важно да има кой да вярва в идеите и да ги превърне в реалност.

http://bnt.bg/part-of-show/nagradi-za-naj-doba-r-biznes-plan-na-nepravitelstvena-organizatsiya
Снимка: facebookВземи линк:

Коментирайте и Вие