Вторник, 20- ти Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Стартира Коледната кампания „Дари телефон-помогни на дете!“

Стартира Коледната кампания „Дари телефон-помогни на дете!“


 

От днес започва Коледната благотворителна кампания „Дари телефон-помогни на дете!“. Инициативата се провежда в помощ на децата на родители, загубили живота си на работното си място. Всеки щедър гражданин, който желае да допринесе за една по-светла и уютна Коледа на за малчуганите може да дари стария си мобилен телефон в офиса на КНСБ.

Фирма-помощник на организаторите ще оценява устройствата и ще превежда парите от изкупуването им по сметката на фонд „Проф. д-р Желязко Христов". Събраните средства ще послужат за раздаването на ежемесечни стипендии от 40 лева на 50 деца, които са под крилото на фонда. Нужни са 20 000 лева на година за изплащането на стипендиите. С част от събраните средства ще бъдат осигурени празнични облекла за бъдещите абитуриенти. Автори и организатори са КНСБ, благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и сдружение „Младежки форум 21 век”.

Благотворителният фонд изплаща и еднократни помощи на хора, страдащи от тежко заболяване и недоимък. Кампанията за предаване на стари телефони работи и с мисъл към околната среда. Тя ще внедри устройствата за повторното им използване, за да предотврати натрупването на електронен отпадък в природата.

Статистиката сочи, че у нас има 12 милиона мобилни телефона, от които 8 са излезли от употреба, но все още се пазят от собствениците им. Организаторите призовават състрадателните хора с излишни телефони да се освободят от ненужните устройства в името на поне едно от общо 50 нуждаещи се деца.

Председателят на синдиката Гинка Василева заяви, че паралелно с благотворителната кампания със стари телефони се провежда и друга. В нея се включват граждани, които искат да помогнат на социалните заведения в Добрич. През 2012 г. са били събрани 650 лева, които са отишли в подкрепа на Дома за стари хора. Василева изтъкна, че тази година ще се събират пари за Центровете за настаняване от семеен тип.
Снимка: img08.prodavalnik.comВземи линк:

Коментирайте и Вие