Четв, 19- ти Септ.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
В Добрич се увеличава броят на услугите за хора с увреждания

В Добрич се увеличава броят на услугите за хора с увреждания


 

Община Добрич полага големи усилия и се старае да увеличи броя на социалните услуги за хората с увреждания. Това заяви Иванка Титова, шеф на отдел „Здравеопазване и социална политика“. Тя подчерта, че за момента общината предлага 5 социални услуги. В тях влизат дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, центъра за социална рехабилитация и интеграция, дневният център за възрастни с психични отклонения, защитени жилища за жени.

По думите на Титова стана ясно, че 50 души в неравностойно положение се възползват от помощта на асистенти. Лекари, кинезитерапевти, специални педагози и дефектолози посещават нуждаещите си на техния адрес и се грижат за тях. Експертът припомни, че общината работи по проект „Личен асистент“ от 3 години насам. Други 145 пациенти на програма „Ръка за помощ“ биват редовно навестявани от асистенти и домашни помощници.

Тя добави, че вече се правят и първи крачки за настаняването на бездомници и скитници в специализирано помещение, стопанисвано от НПО „Ръка за помощ".
Снимка: 0701.nccdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие