Сряда, 21- ви Август
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Втори протест в рамките на месец организираха жителите от с. Сираково

Втори протест в рамките на месец организираха жителите от с. Сираково


 

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви категоричната си подкрепа за исканията на жителите от общината

Жителите на с. Сираково, подкрепени от тези на съседните села, организираха днес, 22 декември, втори протест в рамките на месец във връзка с окаяното състояние на републикански път III 9701 „Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено”. Те отново изразиха недоволството си за това, че пътят, който ги свързва с общинския и областния център, продължава да е в компрометирано състояние, а мерки за това не се взимат. Хората от Сираково, Сърнено, Малина, Преселенци, Горица, Спасово и Великово за пореден път настояха пред отговорните държавни органи, че пътят им е необходим, за да могат да се ползват от гарантираните им със закон здравни и социални услуги.


За да засвидетелстват подкрепа за исканията на жителите от тази част на общината, на протеста присъстваха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров и общинският съветник Коста Костов. Пред насъбралото се множество градоначалникът обясни, че Общински съвет Генерал Тошево е приел единодушно Декларация във връзка със състоянието на пътя и тя ще бъде изпратена както до премиера, така и до останалите отговорни институции. Той допълни още, че паралелно с това общинското ръководство ще използва всички законови средства и ще настоява за пълна рехабилитация на проблемната пътна отсечка.


Републикански път III 9701 „Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено” е най-прекият път за селата от южната и югоизточната част на община Генерал Тошево до град Добрич. Той е дълъг 42 км и ако бъде рехабилитиран ще облекчи значително трафика от и за областния и общинския център.
Снимка: toshevo.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие