Четв, 18- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Свят
Закриват затвори в Швеция заради липса на бандити

Закриват затвори в Швеция заради липса на бандити


 

4 зандана ще бъдат затворени в Швеция заради липсата на криминално проявени. Според официалните данни, цитирани от местната полиция няма драстичен спад на престъпността, но няма и осъдени за злонамерени деяния. В Швеция има общо 4500 затворника. Миналата година броят им спадна с 6% в сравнение с 2011 г.

Тенденцията затворниците да намаляват скоро ще се превърне в традиция. Тази прогноза направи Нилс Оберг - директор на местен затвор. Той изтъкна, че е учуден от намаляването на пандизчиите и добави, че се надява това да се дължи поне от части на строгото управление на кокошарниците. По думите му системата се е променила с течение на времето, но не и затегнатата дисциплина. Оберг поясни, че след няколко бягства след 2004 г. се е наложило да се прокарат по-крути мерки, но хуманното отношение към осъдените си остава в сила. Швеция е известна с либералното си поведение към лишените от свобода.

Над 4500 доброволци помагат на затворниците да се реинтегрират към нормалния живот на обществото и веднъж излезли на свобода те повече да не попадат зад решетките. Помагачите опитват да откажат затворниците от лошите навици и да ги подтикнат към изграждането на полезни.
Снимка: resources0.news.com.au



Вземи линк:

Коментирайте и Вие