Събота, 25- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
35-членен екип от Италия, Литва, Словакия, Полша по новия международен проект "GAMES" пристигат на работно посещение в СОУ "Димитър Талев"

35-членен екип от Италия, Литва, Словакия, Полша по новия международен проект "GAMES" пристигат на работно посещение в СОУ "Димитър Талев"


 

СОУ "Димитър Талев" е сред 8-те училища в страната, получили най-висока оценка от експертите към ЦРЧР и правото да координират международен проект по Ключова дейност 2 "Сътрудничество  за  иновации  и  обмен  на  добри  практики" от новия програмен период на програма "Еразъм +" 2014-2020 година.

Проектът "GAMES" е двугодишен, целите му са повишаване на двигателната култура на учениците, създаване на здравословни навици и включване на игрите и спорта като неразделна част от учебния процес. На 10-ти март в 09:40 часа 35-членният екип (24 ученици и 11 преподаватели) ще бъде посрещнат в училище и всички заедно с българските ученици домакини ще участват в първата работна среща по проекта.

"Local Traditional Games" е името на сборника с традиционни, но позабравени игри, който петте държави партньори са съставили. Събраните в книгата игри ще бъдат демонстрирани по време на посещението. Гостуващите ученици ще посетят часове по български език и литература, английски език, информационни технологии, география и физкултура, ще разучават заедно със своите домакини български народни танци. Гостите ще разгледат забележителностите на нашия град, ще имат възможност да се запознаят и с други населени места от Североизточна България по време на еднодневната екскурзия.

В продължение на една седмица гостите от Италия, Литва, Словакия и Полша ще имат възможност да се запознаят с българските традиции и да обменят своите идеи  за спорта и за бъдещите проектни дейности, а през май тази година наш екип ще гостува на училището партньор от Полша.
Снимка: sou-dtalev.infoВземи линк:

Коментирайте и Вие