Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Спорт
50 тийнейджъри играят хокей на трева в Албена

50 тийнейджъри играят хокей на трева в Албена


 

За втора поредна година Албена домакинства на игрите по проект „Балкански каравани” към Европейската федерация по хокей. Във ваканционното селище 50 деца от Добруджа и Румъния се събират, за да премерят сили на хокей на трева. Участват 35 тийнейджъри на възраст от 12 до 14 години от България и 15 от северната ни съседка.

Следващото лято в курорта ще се проведе лагер с близо 100 деца от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и България. Дотогава хокей на трева ще се играе в градовете Търговище, Пловдив, Смолян и София, където ще бъде финалът. Главната мисия на проекта е децата да усвоят основните техники на спорта и да се забавляват, докато създават интернационални контакти и се грижат за здравето си. Техни треньори са британците Симон Лоу и Дани Бери. Двамата са сред най-добрите наставници за юношите и девойките до 16-годишна възраст в националните отбори на Острова. Работят към федерацията от дълги години и сега честта да обучават млади спортни таланти се пада на българчетата.
Междувременно на пясъка пред хотел „Гергана” се проведе първият аматьорски турнир по плажен голф у нас, в който се включиха 35 младежи от 4 държави. На 25 май студенти и ученици от Индия, България, Турция и Нигерия се целиха в деветте дупки на терена. Сред участниците се откроиха представители на Кулинарна Академия HRC- Добрич, Висше военноморско училище "Н.Й.Вапцаров"- Варна, Природо-математическа гимназия „Иван Вазов"- Добрич, както и Частна гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев”- Добрич.
Снимка: www.maxsportbg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие