Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
7 добрички училища вдигат бал в изборния ден. Вдигат полицията на нокти

7 добрички училища вдигат бал в изборния ден. Вдигат полицията на нокти


 

Видеонаблюдение и патрулки по входните и изходните артерии на града ще следят за нарушения в балните вечери на абитуриентите от Добрич. Полицаи ще има и на шосетата между Добрич и морските курорти. През последните няколко дни органите на реда са навестили зрелостниците в учебните заведения на територията на града и са им дали наставления какво да не правят, за да не се стига до неприятни инциденти, които да очернят настроението и спомените им.

Дванадесетокласниците са гледали образователни филмчета за тежки катастрофи и непредвидени ситуации под въздействието на алкохол. Получили са и листовки от пазителите на реда, както и уверението, че дори в празничната вечер трябва да носят отговорност за постъпките си. Полицията информира, че ще е безкомпромисна в дните до края на май и ще спира масово абитуриенти за проверка за употреба на забранени вещества и наличие на предпазни колани. Ченгетата са категорични, че ще е абсолютно забранено за зрелостниците да се подават през прозорците и таваните на автомобилите, с които се придвижват, да образуват задръствания или да смущават спокойствието на съгражданите си като надигат аларма с клаксоните на скъпарските возила.

Служителите на Областната дирекция на МВР проверяват всички автобуси, с които младежите ще заминат на екскурзии в страната или чужбина след балната нощ. Изготвен е планът за затягане на мерките в изборния ден – 25 май. Тогава освен над секциите и бюлетините униформените ще бдят и над движението в Добрич заведенията, в които ще празнуват абитуриентите от 7 училища. Оказва се, че в една нощ ще купонясват паралелките от Езикова гимназия „Гео Милев”, СОУ "Любен Каравелов", СОУ "Петко Рачов Славейков", СОУ "Климент Охридски", Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” и двете частни гимназии "Леонардо да Винчи" и "Райко Цончев".
 
Снимка: www.gustonews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие