Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
75 минути смях с голямата Татяна Лолова в Добрич

75 минути смях с голямата Татяна Лолова в Добрич


 

Татяна Лолова пристига в Добрич, за да разсмее публиката си с „Дуенде”. Моноспектакълът, който навършва 10 години от премиерата си е бил подготвен специално за юбилея на духовитата актриса. Кралицата на българския театър ще препълни голямата зала на Драматичен театър „Йордан Йовков” на 10 юли от 19.00 часа.

Кокетната и трогателна фурия ще изнесе на гърба си цял спектакъл и ще зарази добричлии с магнетичните си присъствие и умение да разплаква от смях. Моноспектакълът на забележителната актриса по текстове на Лорка и Румяна Апостолова ще забавлява зрителите със 75 минути смях. „Представлението стана с много любов, топлина и енергия. Животът е пъстър и шарен, но човек има само няколко мига на прозрение”, казва Татяна Лолова.

”Дуендето е сила, а не поведение, то е борба, а не понятие. Един стар майстор китарист ми каза: “Дуендето не е в гърлото, то идва от петите”. Това значи, че то не е въпрос на умение, а на истинска, жива форма, на кръв, на древна култура, на създаващо действие. Тази “тайнствена сила, която всеки чувства, но никой мислител не е обяснил”, всъщност е духът на всичко земно”, разправя Татяна Лолова, докато блести на сцената. „Появяването на дуендето винаги предполага решителна промяна на всички форми. То дава усещане за съвършено непозната свежест, то прилича на новосъздадена роза, на чудо, и предизвиква накрая един почти религиозен ентусиазъм. Това е мигът, когато се постига едно истинско поетично откъсване от този свят”, се казва още в текста на Ф. Г. Лорка.

През цялото десетилетие, в което Татяна Лолова е радвала почитателите си с хитовия моноспектакъл на Театър 199 по нейн адрес са се появявали стотици положителни рецензии и въодушевени отзиви и от най-скептичните критици.  
За информация и билети: Билетен център на ТПЦ "Йордан Йовков" - гр. Добрич и на тел: 058/605 573 и 058/ 605 706, фейсбук: ТПЦ"Йордан Йовков" – Добрич, сайт: dramadobrich.com.

 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие