Пон, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
9 нови директори ще ръководят училищата в Добрич и региона

9 нови директори ще ръководят училищата в Добрич и региона


 

Конкурс проведен в Добричка област ще определи новите директори на 9 учебни заведения, съобщи шефът на РИО Петър Петков.

В списъка са включени заведения като добричките основни училища „Никола Йонков Вапцаров” и „Стефан Караджа”, Спортното училище „Г.С.Раковски”, Хуманитарна гимназия и учебните заведения в селата Карапелит, Бенковски, Белгун, Кардам и Спасово.

Общинските детски комплекси в Шабла и Тервел и Центърът за работа с деца в Ген.Тошево също ще бъдат оглавени от нови командващи.

Самият конкурс за избор на директор ще се проведе на 14 януари като писмен изпит ще излъчи победителите. Опит за назначаване на новата длъжност ще направят 53-ма души. При положение, че положат успешен писмен изпит, те ще бъдат привикани и на устно събеседване.

Смяната на управата се налага, защото в момента училищата се командват от временно изпълняващи длъжността директори. За две начални училища – тези в с. Плачи дол и в с.Септемврийци, изпит няма да се проведе, тъй като няма кандидати за поста, посочи Петров.

 
Снимка: dariknews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие