Събота, 2- ри Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Абитуриентите от две добрички гимназии вдигат наздравици в деня за размисъл

Абитуриентите от две добрички гимназии вдигат наздравици в деня за размисъл


 

24 май е не само празник на буквите, но и ден за размисъл заради предстоящото гласуване за нов Европейски парламент утре. Кметът на Добрич Детелина Николова е забранила продажбата на алкохол в търговските обекти, както и сервирането му в заведенията на територията на общината. Забраната обаче не важи за абитуриентите от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” и професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов”, които ще празнуват своя бал тази вечер.

Затегнат е контролът от страна на полицията в Добрич заради преминаването на абитуриентите през Централната градска част. Промяна в движението на автомобилите обаче няма да има. Трите ресторанта „Добруджа”, „България” и „Албена” са резервирани за бляскавата нощ на принцовете и принцесите от 18-те училища в Добрич, които ще изпратят 841 дванадесетокласници. Вчера младежите положиха втората матура. Те заложиха на предметите география и биология, за да изкарат по-високи оценки на задължителния Държавен изпит.

На 25 май абитуриентите и родителите им няма да бъдат допускани до дворовете на учебните заведения, затова ще се срещат на други места в града, които са съгласувани между директорите на училищата и полицията в името на безопасността на празнуващите. Очаква се суматохата около баловете да продължи до 27 май. В неделя своята бална вечер ще празнува випуск 2014 от училищата: Езикова гимназия "Гео Милев", на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски", СОУ „Л.Каравелов", СОУ "Кл.Охридски", СОУ "Славейков" и частните гимназии „Леонардо да Винчи" и „Райко Цончев".
 
Снимка: pressadaily.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие