Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Актуално за бедствието в Добрич

Актуално за бедствието в Добрич


 

От снощи около 20.30 часа до момента екипи на Пожарна безопасност работят по евакуиране на пострадалите в наводнените райони на Добрич. Жителите на най-бедстващите райони в града са изведени от домовете си и са приютени в импровизирания спасителен център в зала „Добротица“ на Спортен комплекс „Простор“.

Засега отводняване не може да се осъществи. Очаква се спадане нивото на водата най-рано в късния следобед. Експерти непрекъснато наблюдават  нивото на язовирните води в околността на Добрич и се уверява, че при наличие на опасност от преливане ще бъде информирано местното население.
Усилията на ВиК са насочени към обезопасяване на шахти, чиито капаци са отнесени от водата. При първа възможност дружеството ще започне ремонта на помпените станции, за да се осигури вода на населението. От Енерго Про информират, че няма аварии, всички подстанции по протежение на Суха Река са изключени аварийно с цел обезопасяване на района.

Училищата и детските ясли не се осъществява учебен процес до нормализиране на ситуацията. Детските градини имат възможност да приемат деца с изключение на градините с номера 23 и 24, които са наводнени. Останалите социални заведения функционират нормално. Многопрофилната болница работи нормално. Има готовност за приемане на пострадали хора от наводненията. Изходните артерии на Добрич  към градовете Ген. Тошево и Тервел са отворени. Останалите са затворени докато се нормализира обстановката. Охраната на наводнение райони и на зала „Добротица“  от страна на I РУП е осигурена.

Полицията е отцепила наводнените участъци от уличната мрежа и пренасочва движението към алтернативни маршрути. Община град Добрич е сформирала екипи, които да извършват оглед на сградите общинска собственост и на инфраструктурата в града с цел  да се следи актуалното състояние на обектите и необходимостта от извършване на спешни действия в най – пострадалите участъци.  
Снимка: scontent-a-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие