Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Апелативният съд във Варна потвърди екстрадицията на мъж от Добрич, осъден задочно за сводничество във Франция

Апелативният съд във Варна потвърди екстрадицията на мъж от Добрич, осъден задочно за сводничество във Франция


 

В свое решение от днес Варненският апелативен съд потвърди екстрадицията на Тошко Янев от Добрич, поискана от компетентните френски власти, за да бъде изпълнена 4 годишна присъда за сводничество, произнесена преди близо 5 години. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна.
Миналата седмица Добричкият окръжен съд допусна предаването на Янев, в изпълнение на Европейска заповед за арест издадена от Беатрис Жерар - зам. Прокурор при Окръжния съд в Марсилия. Още от февруари 2011 година властите във Франция очакват екстрадицията на българина, за да приведат в изпълнение задочно произнесена спрямо него 4 годишна присъда. По това дело в Марсилия са осъдени общо 3-ма наши сънародници за трафик на жени, за утежнена форма на сводничество, придружена с упражняване на насилие и натиск върху принуждаваните да проституират. Престъпната дейност е извършвана на територията на България и Франция в периода 2006 – 2007 година. По безспорен начин е установено, че Янев, който до 2001 година е се е казвал Демир Алексиев е получавал приходи от сводничеството. Те са му били превеждани от бивша негова приятелка, която надзиравала проституиращите жени и е събирала „заработеното“ от тях. Властите в България са получили уверение от френския съд, че ако бъде предаден, българинът ще има право на повторен процес пред Изправителния съд в Марсилия. 
Решението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава предаването на Тошко Янев от Добрич на компетентните власти във Франция, за да бъде изпълнена 4 годишната му присъда за сводничество е окончателно.

http://www.focus-news.net/news/2015/07/09/2090237/apelativniyat-sad-vav-varna-potvardi-ekstraditsiyata-na-mazh-ot-dobrich-osaden-zadochno-za-svodnichestvo-vav-frantsiya.html
Снимка: nationalistbg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие