Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
БДЖ превозва доброволци до Добрич безплатно тази събота

БДЖ превозва доброволци до Добрич безплатно тази събота

Пращат и още 100 военни

 

„Български държавни железници” ще транспортират доброволци от цялата страна, които са заявили желанието си във фейсбук да помогнат на добричлии в разчистването на града от последствията след наводненията. Извозването ще става безплатно. Идеята е на създателите на социалната група „Народна гражданска защита”.
Записването за пътуване става с потвърждение в страницата във фейсбук. Припомняме, че вчера община Добрич отправи апел за спешна нужда от човешки ресурс за спасяването на града от мръсотията.
Вчера стана ясно, че военният министър Ангел Найденов е издал заповед 100 униформени да се отзоват незабавно в Добрич и да помагат на местните хора с каквото могат, за да спасят покъщнината си. Заедно с военните, в Добрич пристига и специализирана техника, осигурена от държавното ведомство. Министърът изтъкна, че повече от 200 военнослужещи са били пратени в Добрич, Варна и Велико Търново още в първите часове след потопа. По думите му правителствени хеликоптери пък са се погрижили за евакуацията на туристи в Албена и други курортни селища около Добрич, които са попаднали в епицентъра на водната стихия, нанесла огромни поражения.
 
Снимка: www.balkanec.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие