Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Бивши абитуриенти ще обличат Пепеляшки от Добрич до 27 май

Бивши абитуриенти ще обличат Пепеляшки от Добрич до 27 май


 

Продължава благотворителната акция „Подай ръка, облечи абитуриент” в Добрич, стартирала на 8 май. Тя е по инициатива на три обичани и многоуважавани личности в добруджанския град – адвокат Бранимир Николов, актьора Валентин Андреев-Рафе и д-р Драгнев, ветеринарен лекар. Главната й цел е бивши абитуриенти да се разделят със сантименталните стойности от бала си, които само събират прах в гардероба и да дарят вече непотребните си рокли и костюми за бляскавата нощ на момичета и момчета от випуск 2014 г., които нямат финансовата възможност да си купят нужните аксесоари и модели. Одеждите се събират в залата в Общинския младежки център, която се намира вдясно от входа.

След като до 22 май само двайсетина зрелостници са успели да изберат най-подходящите дрехи за себе си е решено кампанията да бъде продължена до 27 май включително и да се раздадат повече от прекрасните вечерни тоалети, които са се натрупали на десетки закачалки и чували. Всичко, което „артиса” няма да е излишно, а ще се подари на абитуриенти от бедни семейства следващата година. За 2015 г. има идея акцията да стартира още през зимата, за да се съберат достатъчно дрехи и желаещи да ги получат.

Безплатните дрехи могат да се разгледат всеки делничен ден от 10 часа сутринта до 18:30 вечерта и да се получат след представяне на лична карта, която доказва, че младежът или девойката са абитуриенти. В пункта са събрани десетки рокли, костюми, обувки, чанти, бижута и всякакви аксесоари от различни качествени материи, преливащи в различни цветове – от класическата комбинация черно и бяло до ексцентрични електрикови нюанси. Сред дарените дрехи има много добре запазени, защото са обличани само по веднъж, както и чисто нови, необличани и доста актуални според модните тенденции през 2014 г.

Сред дарените дрехи има и доста, които стават за ежедневна употреба. Те ще бъдат връчени на ръководствата на училищата в Добрич, а след това раздадени на възпитаници, изпаднали в нужда.
Всеки ден в младежкия център две доброволки влизат в ролята на консултанти и помагат на тийнейджърите да се подготвят по-добре, както и да направят правилния избор на кройка за себе си. Освен дрехи за някои от завършващите тази година със статут на социално слаби се осигуряват шивачески услуги за ремонт на дрехите при необходимост и фризьор. За момента се забелязва огромен интерес към кампанията и отзивчивост от страна на добричлиите с големи и щедри сърца.
Снимка: static.bellanaija.comВземи линк:

Коментирайте и Вие