Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Спорт
Бронзови медали за ракетите на Генерал Тошево по тенис на маса

Бронзови медали за ракетите на Генерал Тошево по тенис на маса


 

Oт 16 до 18 юни в гр. Горна Оряховица се проведе Държавно отборно  и индивидуално първенство по тенис на маса за момичета и момчета до 12 г. Общо дванадесет отбора от цялата страна получиха правото да участват във Финала на отборния шампионат. Момичетата на СКТМ „Спортист-95”, гр. Генерал Тошево, се завърнаха с бронзови медали от Отборното първенство и с един също бронзов от Индивидуалния шампионат.

В състава на отбора се включиха Ели Митева, Никол Костадинова и Стела Чернева, които в групата си победиха съответно с 4:1 отбора на „Чая” Асеновград и с 4:2  СКТ „Панагюрище”. В среща, решаваща за влизане в четворката, съставът отстрани с  4:1 отбора на „Амер спорт”, гр. Чепеларе. На полуфинал се допусна загуба от Две Могили и в много оспорван мач с отбора на „Дунав”,  Русе, за трето и четвърто място момичетата от Генерал Тошево се наложиха с 4:3. Най-голям принос за тази победа има състезателката Никол Костадинова, която се наложи над първата ракета Ванеса Цонева и така от губещи  мача с 2:3, се стигна до победа 4:3.

След изиграване на отборното първенство, проявата  продължи с индивидуалната надпревара по схема на 64 и елиминиране чрез една загуба. До полуфинал достигна Ели Митева, която загуби с 2:3.
В крайното Отборно класиране изключително преобладават отборите от североизточна България, сред които третото място е за отбора от Генерал Тошево.
1. СКТМ „Корабостроител-92”, гр. Варна;
2. ОСК „Две Могили”, Две Могили;
3. СКТМ „Спортист-95”, гр. Генерал Тошево;
4. СКТМ „Дунав”, гр. Русе;
5. СКТМ „Комфорт”, гр. Варна;
6. СКТМ „Ст. Николов” Златица;
7. СКТМ „Амер Спорт” Чепеларе;
8. СКТМ „Чая” Асеновград

Вземи линк:

Коментирайте и Вие