Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Бъчварова е издала заповед за назначаване на Драгомир Демиров в Икономическа полиция - Добрич

Бъчварова е издала заповед за назначаване на Драгомир Демиров в Икономическа полиция - Добрич


 

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е издала заповед за назначаване на Драгомир Демиров в Икономическа полиция на ОД МВР – Добрич. Любопитното е, че мъжът е освободен от ДАНС и срещу него все още такат проверки, съобщи RNS.

Спешното назначение става въпреки обжалването на процедурата по провеждането на конкурса, за да има време до предстоящите избори лицето да бъде издигнато до шефско място и да съблюдава „правилното“ провеждане на парламентарните избори, категорични са запознати с плановете на местни политици.
 
Заповедта за назначение е от преди дни за Драгомир Демиров. Преди нея в дирекцията на МВР в Добрич е проведен конкурс. Според част от участниците конкурсът е бил манипулиран и предрешен, за което те са сезирали Бъчварова. Според тях конкурсът е отворен персонално заради екс-дансаджията, а те просто са го легитимирали с участието си в него. В момента същите продължават да обжалват резултата от конкурса.
 
Още докато течеше конкурса небезизвестният Петър Малджиев са хвалеше, че негов човек ще го спечели. Същият е от печално известния „кръжец на риболовците и мидодоставчици“ в Банкя – депутати от ГЕРБ, споделят местни.
 
Според източници на RNS в началото на новата година наскоро назначеният директор на ОД МВР – Добрич, Николай Спасов, който беше командирован за зам.-директор във Варна, ще бъде преместен в столицата. Плановете за него били да прави кариера в Дирекцията на МВР „Международно сътрудничество“. Заместникът, който Спасов си взел от Варна – зам-началник на Пето РПУ – Явор Колев, се очаквало да стане директор на Дирекцията в Добрич. Прясно въведения дансаджия Демиров – да стане негов заместник.
 
Кадровите врътки в последната минута преди назначаването на служебно правителство имали една цел Мартинов и приближените му да обяздят местната структура на МВР и да си осигурят чрез нея предимство на предстоящите избори.
 
Междувременно из Добрич се твърди, че вчера е имало пожар в офисите на депутата Мартинов, който не бил любимия политик в региона. Горели са задните части на мазата на сградата в центъра на града и помещенията му, а от полицията крият, въпреки, че е ходила пожарна. Запитан пресаташето на ОД МВР – Добрич, беше категоричен, че не разполага с такава информация.
 
Практиката да се връщат в МВР уволнени, освободени и т.н. служители на ниски нива – протежета на тоя и оня, за да заемат ръководни длъжности не е измислена от Бъчварова, категорични са дългогодишни служители на вътрешното ведомство.
 
Припомняме, че на последните местни избори ГЕРБ в Добрич претърпя истинско фиаско и дори в окръжния град няма кмет от управляващата партия.
 
https://frognews.bg/news_125748/Oshte-rokadi-v-MVR-v-12-bez-5-naznachavat-i-osvoboden-dansadjiia/
Снимка: frognews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие