Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Черноморска колоездачна лига „Спринт”  със старт от Добрич и финал в Сливен

Черноморска колоездачна лига „Спринт” със старт от Добрич и финал в Сливен


 


Черноморска колоездачна лига „Спринт” разширява формата и географията си, обяви днес на пресконференция в Бургас секретарят на сдружението Георги Енчев. Веригата от състезания бележи третото си издание тази година. През 2013-а стартовете бяха само 8 за момчета, през 2014-а – 12 за момчета и юноши младша възраст, а сега – 20 за момчета, юноши и мъже. Подрастващите ще се надпреварват в критериуми на шосе, а големите – в планинския профил крос кънтри. За пръв път домакинство получава център с традиции като Сливен.
 
Първото състезание за сезона ще се проведе на 1 март в Слънчев бряг за купа „Несебър”, а последното ще бъде на 28 ноември в поморийското село Каменар за купа „Кариерата”.
Организаторите се похвалиха и с нарастване на наградния фонд благодарение на увеличения брой спонсори, като основните си остават холдингът „Макс Европа” и фирма „Дием спорт”.
Назначеният преди месец директор на Международната колоездачна обиколка на България Евгени Балев, който присъства на пресконференцията заедно с новия генерален секретар на Българския колоездачен съюз Мартин Грашев, обяви, че е започнал организация за провеждане на състезанието след прекъсването на традицията през миналата година. 64-ият тур е планиран от 31 август до 4 септември със старт от Добрич и финал в Сливен. Все още обаче не са изчистени старите задължения от около 50 хил. лв. към полицията, заради които обиколката нямаше издание през 2014 г.  

http://www.novsport.com/news1385661_1019.html
Снимка: maxbike.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие