Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Цяла България пуска SMS-и в подкрепа на Добрич, Варна и Велико Търново

Цяла България пуска SMS-и в подкрепа на Добрич, Варна и Велико Търново


 

Дарителска кампания за щетите от наводненията в Добрич, Варна и Велико Търново стартира тази сутрин, след като трите области осъмнаха с 12 жертви и разрушения като след библейски Армагедон. На номер 17 777 цяла България пуска SMS-и в подкрепа на семействата, останали без домовете си след проливните дъждове през последното денонощие. Акцията е по инициатива на Нова телевизия и само за 2 часа по сметката са събрани над 55 000 лева. Медията призовава „Ако можете помогнете със SMS на номер 17 777, DMS VARNA - 1лв. без ДДС за областите Варна, Добрич, Велико Търново и други пострадали от стихията населени места.”. Желаещите да помогнат се оказват толкова много, че системата е претоварена и на някои от дарителите не им се връща веднага съобщение с потвърждение, че са се включили в кампанията. Уверяват се всички абонати на трите мобилни оператора, че дори със закъснение ще им се благодари с sms за направеното дарение в един от най-тежките моменти за Добрич, Варна и Велико Търново.

Група в социалната мрежа Фейсбук събира доброволци. Те трябва да се погрижат за пострадалите във Варна. В нея са се регистрирали близо 8000 души. Отворена е и банкова сметка от фондация "Помощ за благотворителността в България". По нея могат да се превеждат дарения и от чужбина:
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. "Св. Неделя" № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Ръководството на "Движение България на гражданите", като част от Реформаторския блок, изказва съболезнованията си на семействата, загубили близки в наводненията в Добрич и Варна. Призовават се всички членове, симпатизанти и структури в цялата страна да се включат с помощ, съдействие и доброволен труд в подкрепа на
пострадалите от наводненията хора във Варна, Добрич, Велико Търново,
Дряново и другите бедстващи райони.

”Движение България за гражданите” призовават българското общество за пълна мобилизация, единство и съпричастност към пострадалите. От политическата платформа апелират към министър-председателя, правителството, парламентарните
лидери, институциите и общинските власти да преустановят конфликтите и взаимните обвинения и да предприемат действията, на които са длъжни по закон, за защита живота, здравето и сигурността на българските граждани.
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие