Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Цветлин Йовчев: „40 екипа отводняват Добрич. Природата е по-силна от човека!”

Цветлин Йовчев: „40 екипа отводняват Добрич. Природата е по-силна от човека!”


 

„На места в Добрич нивото на водата е все още високо. Над 40 екипа на Пожарната и Гражданска защита работят на място по отводняването на града. Институциите не бива да се винят. Колкото и да е добра организацията, природата си остава по-силна от човека!”. Това заяви в предаването „Нека говорят” по bTV министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той уточни, че по всяка вероятност дигата на язовир „Ботево” няма да издържи и ще се скъса. По думите му обаче ново наводнение няма да настъпи, защото хората и животните от село Ново Ботево са вече евакуирани по решение на кризисния щаб във Варна, а водата ще бъде поета от друг язовир.

Според вицепремиера ще са нужни няколко месеца, за да се възстановят напълно щетите в Добрич след наводнението и това няма как да стане без помощта на доброволци. Той изтъкна, че в столицата на житницата на България са изпратени допълнителни екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” от Пловдив, Русе и Стара Загора, за да помогнат с отводняването на града и възстановяването на нормалния ритъм на живот. Те са работили в събота и в неделя до късния следобед в районите на „Гази баба”, градския парк, бул. „Русия”, ДКЦ 2 и ул. „Поп Богомил”, където се намират бившите заводи „Бряст”.

В Индустриалната зона в северната част на града екипи на Енерго-Про изгребват остатъчната вода, която заля 17 трафопоста и остави 2000 абонати на тъмно. Отводняването се проточва и заради проливния дъжд, който се изсипа в съботния следобед и отново препълни шахтите.
Снимка: www.vsekiden.comВземи линк:

Коментирайте и Вие