Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Да се заостри бдителността относно евентуални зарази и заболявания, апелира губернаторъ на Добрич

Да се заостри бдителността относно евентуални зарази и заболявания, апелира губернаторъ на Добрич

Проверяват се детските градини в Добрич. Удавените животни са извозени до екарисаж

 

Заради необходимостта незабавно да бъдат предприети действия за предотвратяване на заболявания по животни и недопускане на хранителни инциденти сред населението при създалата се бедствена ситуация в последните дни в Добрич и областта се проведе спешно заседание на Областната епизоотична комисия. Информация предоставиха директорите д-р Розалина Брайкова и д-р Щерев.

Екипи на Областна дирекция „Безопасност по храните" от 20 юни без прекъсване извършват проверки на хранителните запаси на обекти в Добрич /ЦДГ 23, ЦДГ 24, Детска ясла №6/, в детски лагери в Кранево и к.к. Албена; в столовата на Хуманитарна гимназия, както и в Савимекс.

Установени са удавени животни в района на трите улици „Русия", „Копривщица" и „Индже". Те веднага са били извозени до екарисажа във Варна. Животните са с общо живо тегло 770 кг, сред тях: 199 пилета и кокошки, 103 заека, 3 кози, 4 ярета и 4 кучета. Предстои да бъде направена дезинфекция на съответните обекти и помещения.

От РЗИ съобщиха, че остава в сила препоръката да се ползва преварена или бутилирана вода.
Областният управител Недко Марчев призова да се заостри бдителността с оглед недопускане на евентуални заболявания и възникване на зарази. В тази връзка той подкрепи предложението да се проведат заседания на епизоотичните комисии по общини.
Снимка: m3.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие