Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Данъчни дебнат в Добрич за укриване на обороти и издаване на касови бележки

Данъчни дебнат в Добрич за укриване на обороти и издаване на касови бележки

Първата глоба за неизрядни търговци е от 500 до 2000 лева. При второ залавяне става двойна

 

Данъчните тръгнаха на масови проверки в Добрич и областта, за да преследват търговци, които укриват обороти или не издават на клиентите си касови бележки за направените покупки. От понеделник до неделя включително инспекторите от "Оперативни проверки" обхождат обменни бюра, обекти за продажба на хранителни и промишлени стоки, плодове и зеленчуци. Ревизори изненадващо „нахлуват” в магазини в извънработното си време и през уикендите. Вече са констатирани и нарушения.

В плод-зеленчук в Добрич е хванат на местопрестъплението продавач, който не издавал касови бележки на купувачите. В чейндж бюро в Каварна пък не са открити никакви пари, въпреки че през деня там са се сключвали сделки. И на двата обекта са съставени актове.

От общо 446 проверки из магазини, цехове и обменни бюра в областта от началото на 2014 г. към настоящия момент са издадени 47 акта за нарушения. 7 от тях са съставени за невнасяне на здравни и социални осигуровки. От Националната агенция по приходите посочват, че глобата за неиздаване на касови бележки варира от 500 до 2000 лева, като за повторен гаф санкцията се вдига двойно.
 
 
Снимка: cdn.utroruse.comВземи линк:

Коментирайте и Вие